baner
zagreb airport

Saab Saab1  Pierre Gauffin  saab2

Obrambena i sigurnosna tvrtka Saab u četvrtak 07. rujna, obilježila je desetu obljetnicu poslovanja u Republici Hrvatskoj te otvorila svoj novi ured u Hrvatskoj (u Zagrebu, Strojarska 20, 24. kat).

Presijecanjem vrpce svečano su otvoreni novi prostori Saab-a, a Magnus Lewis-Olsson, direktor Saaba za Europu te Pierre Gauffin, direktor Gripena za Hrvatsku, istaknuli su:

Desetogodišnja nazočnost tvrtke Saab u Hrvatskoj najbolje pokazuje koliko nam je važno hrvatsko tržište. Gripen se već pokazao kao uspješna platformu u regiji, a postoji dobra prilika za suradnju s Bugarskom i Slovačkom. Geografska blizina ovih zemalja, kao i članstvo u NATO-u, pružaju mogućnost suradnje i time smanjuju troškove održavanja i treninga unutar NATO koncepta udruživanja i dijeljenja“, istaknuo je Magnus Lewis-Olsson, direktora Saaba za Europu.

„Gripen je višenamjenski borbeni zrakoplov pete generacije koji može obaviti sve zadatke kako bi zadovoljio potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U dugoročnom smislu, gledano u razdoblju od sljedećih 30 godina, Gripenovi operativni troškovi i troškovi održavanja manji su od bilo kojeg drugog borbenog zrakoplova. Također, zemlje koje koriste Gripenovu platformu, ostvarile su pojačanu gospodarsku suradnju sa Švedskom, što može donijeti dodatnu vrijednost hrvatskoj ekonomiji“, istaknuo je Pierre Gauffin, direktor Gripena za Hrvatsku.

Svečanosti je nazočilo gotovo stotinu uzvanika, među kojima su bili i predstavnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Vlade i brojnih poslovnih partnera.