baner
zagreb airport

wings zavrsnicaJučer je na Fakultetu prometnih znanosti održana svečanost u povodu uspješne provedbe i zatvaranja Projekta WINGS, regionalnog centra za specijaliziranu edukaciju u zračnoj luci.

Wings projekt - Regional Education Centre for Specialised Training at Airports, projekt je sufinanciran iz fondova Europske unije s ciljem povećanja konkurentnosti i unapređenja kompetencija nezaposlenih osoba s diplomom inženjera zračnog prometa.

U prosincu 2013. godine, predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb, d.o.o. dr. sc. Miroslav Drljača u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje potpisao je ugovor za projekt Wings, vrijedan 175.761,97 EUR, od čega su sredstva EU iznosila 134.048,07 EUR. Projekt je u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - regionalni ured Zagreb i Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izradila Zračna luka Zagreb, d.o.o. kao nositelj, a suradnik na projektu bila je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo.

Tijekom teorijske i praktične nastave, polaznicima je omogućena dodatna edukacija koncipirana kao nadogradnja na fakultetski program i fokusirana na lakšu integraciju polaznika u poslovne procese. Praktični dio projekta bio je organiziran u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Predavanja su održavali predavači, instruktori i mentori koji su i kvalificirani stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u zračnom prometu.

Rezultate ovog jednogodišnjeg projekta su na jučerašnjoj završnoj svečanosti predstavili: prof.dr.sc. Hrvoje Gold, dekan Fakulteta prometnih znanosti, dr.sc. Miroslav Drljača, direktor Zračne luke Zagreb d.o.o., prof.dr.sc. Sanja Steiner, redovni profesor Fakulteta prometnih znanosti i mr.sc. Igor Štimac, voditelj projekta. Za projekt su se prijavila 34 polaznika iz svih županija Republike Hrvatske, od kojih su 32 polaznika uspješno prošli školovanje u sklopu projekta te su im na jučerašnjoj svečanosti uručena Uvjerenja o usavršavanju.

„Projektni tim projekta Wings je ispunio svoj cilj u segmentu stručnog usavršavanja, no cilj će biti u potpunosti ispunjen u trenutku kada nezaposleni inženjeri uz pomoć ovog projekta pronađu svoje mjesto u zrakoplovnoj industriji“ – naglasio je voditelj projekta mr.sc. Igor Štimac.