baner
zagreb airport

Stitar

PROIZVODNJA ULTRA LAKIH LETJELICA

ULTRALAKO I ULTRAUSPJEŠNO

Zrakoplovna tvrtka Alpi Aviation iz Italije otvorila je, u suradnji s poduzetnikom Mijom Ćoškovićem iz Štitara kod Županje, podružnicu za proizvodnju ultralakih letjelica Pionir 200 i Pionir 300

Slavonsko selo Štitar smješteno je na desnoj strani autoputa Zagreb-Lipovljani nedaleko od Županje, a zahvaljujući poduzetniku Miji Ćoškoviću postalo je poznato po proizvodnji ultralakih zrakoplova. Mijo Ćošković godinama se bavio preradom drvne građe za francusko tržište. Zapošljavao 45 radnika osposobljenih za preradu drvne mase, a riječ je o cijepanim dužicama od kvalitetnog slavonskog hrasta za izradu drvenih bačava.
Kad se situacija na francuskom tržištu promijenila, a konkurencija iz Rumunjske porasla, snižene su otkupne cijene, što je Ćoškovića natjeralo na preorijentaciju proizvodnje. Nezadovoljan gubitkom francuskog partnera, Ćošković se požalio prijatelju Morenu Stinatu. Zaljubljenik u zrakoplovstvo i direktor zrakoplovne tvrtke iz Italije, Stinat je Ćoškovića upoznao s Koradom Saletom, učiteljem letenja, vlasnikom poduzeća za proizvodnju
drvene konstrukcije za zrakoplove.

Tako je Ćosković vrlo brzo s budućim partnerima razradio plan proizvodnje drvene konstrukcije za dva tipa zrakoplova u Štitaru. Uz pomoć Stinata iz Alpi Aviation, vjerojatno najzaslužnijeg za pokretanje proizvodnje, već se 1999. god dovršava gradnja moderne hale veličine 1200 kvadratnih metara. U Štitar stižu Carrado Rusalen, vlasnik tvrtke Alpi Aviation iz Italije i probni pilot ultralakih letjelica te Anđelo Fabijan, konstruktor, radi organiziranja obuke uposlenika za proizvodnju drvenih kostura Pionira 200 i Pionira 300. Nakon tromjesečne obuke već početkom 2000. godine sve je bilo spremno za početak probne proizvodnje. Za proizvodnju kostura ovih letjelica koriste se finske šperploče izrađene od smreke, debljine 1-1,5 mm, specijalne visokofrekventne jasenove letvice te ljepilo Rakol iz Austrije. Osim spoja krilo-trup ovi zrakoplovi nemaju metalnih dijelova konstrukcije. Drvena konstrukcija za oba tipa zrakoplova proizvodi se po šablonama, što je 18 zaposlenika lako savladalo. Nakon izrade kostura, krila i kabine letjelice, ti se elementi otpremaju u Italiju, gdje se vrši ugradnja motora, upravljačke drške, instrumentnih ploča te stajnog trapa. Ugradnju krila na kostur zrakoplova dvojica zaposlenika demonstrirala su u dvije minute.

Dostava elemenata u Italiju vrši se šleperima, a u svaki od njih stanu četiri zrakoplova. Zrakoplov Pionir 200 izgrađen je isključivo od drveta i presvučen šperpločom dok se za u izradi Pionira 300 uz drvene elemente upotrebljava i specijalna tankoslojna plastika. Oba su zrakoplova dvosjedi. Dužina Pionira 200 je 6,15m, a širina krila 7,55 m; ugrađuje se, većinom, motor Rotax 916. Maksimalna brzina iznosi 200 km/h, a može doletjeti i do 1000 km. Težina obaju zrakoplova je 285 kg. Stajni se trap Pionira 300 uvlači. Njegova je dužina nešto veća i iznosi 6,25 m, a raspon krila 8,10 m. Brzina leta ovog zrakoplova iznosi 285 km/h, s doletom od 1000 km a sve to najčešće s Rotaxom 912. Cijena Pionira 200 kreće se od 35000 do 38 000 € , dok je cijena Pionira 300 veća i iznosi 65 000 do 70 000 €, ovisno o opremi.

«Ovakve tipove zrakoplova u svijetu trenutno proizvodimo samo mi», kaže nam Mijo Ćošković. «Od 2000. godine, kada smo pokrenuli proizvodnju, do danas, proizveli smo 218 Pionira 300 i 161 Pionir 200. Od toga je 216 zrakoplova prodano na talijanskom tržištu, a ostalo na Novom Zelandu te u Australiji. Za ove tipove letjelica ove su godine velik interes pokazali kupci iz Velike Britanije, stoga će se proizvodnja morati proširiti.
U Hrvatskoj su prodana samo dva zrakoplova, a kupci su privatne osobe. Nudimo velik spektar opcija te prizvodimo zrakoplove po narudžbama i možemo reći da je svaka od ovih letjelica unikat. To su razlozi zbog kojih se još nije dogodilo da za neki zrakoplov unaprijed nismo imali kupca».