baner
zagreb airport

Više od 19.000 litara sredstva za gašenje u jednom vozilu

Od listopada 2007. Airbusov A380 leti za Singapore Airlines između Singapura i Sydneya na takozvanoj Klokanovoj ruti. Ove će godine opsluživati Emirates, Korean Air, Malaysia Airlines i Qantas. Najmoderniji je širokotrupni avion stupio na međunarodnu zrakoplovnu scenu i postavlja nove izazove vatrogasnim postrojbama u zračnim lukama širom svijeta

Airbus 380 kao i Boeing Dreamliner slovi za posljednji naraštaj velikih zrakoplova koji su se počeli razvijati prije četrdeset godina s Boeingom 747. Nije riječ samo o najvećemu komercijalnom zrakoplovu nego i onomu koji može prevesti najviše putnika. Naime, prvi je zrakoplov s dva kata po cijeloj dužini zrakoplova i prihvaća do 555 putnika u standardnoj trećoj klasi. Proširi li se ekonomska klasa na oba kata, može prihvatiti najviše 835 putnika.

 

Više goriva zahtijeva više sredstva za gašenje

S A380 pojavili su se i novi zahtjevi u zaštiti od požara. Naravno, mnoge vatrogasne postrojbe imaju iskustva s Boeingom 747 i Airbusom A340-600, ali A380 u mnogočemu postavlja nove izazove.

Da bi postigao najviši doseg leta, može nositi do 310.000 litara goriva, 90.000 litara više od Boeinga 747-400. Zato, kad god A380 dotakne tlo zračne luke, vatrogasna vozila moraju imati više sredstva za gašenje nego prije. Velike količine mogu se zadovoljiti specijalnim ARFF vozilima (Aircraft Rescue&Fire Fighting), koja imaju veliki kapacitet i ubrzanje. Na primjer, novi Panther 8x8 u svojim spremnicima ima više od 19.000 litara, što premašuje obujam spremnika svih dosadašnjih Rosenbauerovih vozila.

Novi 8x8, prvi put prikazan prije tri godine na internacionalnom vatrogasnom sajmu, duži je 1,3 metra od prijašnjih Rosenbauerovih perjanica. Produženi međuosovinski razmak i veće opterećenje na osovinama povećali su nosivost, a i obujam spremnika vode (3800 l) i pjenila (700 l) znatno je veći.